ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie ConsentBostadsrättsföreningens ekonomi

Bostadsrättsföreningens ekonomi

Något av det viktigaste en bostadsrättsförening gör är att ha koll på ekonomin och skydda dess medlemmar långsiktigt ekonomiskt.

Ekonomi i en bostadsrättsförning

Ekonomi i en bostadsrättsförning

En bostadsrättsförening ska utarbeta en ekonomisk plan. Denna ekonomiska plan ska innehålla:

  • Fonderingar som bostasrättsföreningen beslutar om
  • Planerat underhåll för de närmaste åren i en så kallad underhållsplan
  • Planerade investeringar
  • Intäkter
  • Räntor och amorteringar på lån

Inkomster till en bostadsrättsförening

Inkomster till en bostadsrättsförening

Normal finns det bara hyresintäkter från bostadsrättsföreningens medlemar men i vissa bostadsrättsföreningar finns det en eller fler affärslokaler i bottenvåningen som hyrs ut till företag. Dessutom kan det finns inkomster från parkeringsplatser i eller omkring fastigheten.

Utgifter hos en bostadsrättsförening

Utgifter hos en bostadsrättsförening

Utgifterna i en bostadsrättsförening är oftast svåra kalkylera exakt eftersom fastigheten kommer behöva repareras, räntorna går upp och ner, kostnader för fastighetsförvaltning.

De flesta bostadsrättsföreningar amorterar alldeles för lite för att på lång sikt ha en sund och hållbar ekonomi. Detta göra att avgifterna till bostadsrättsföreningen kan i vissa fall vara 1000 kr för lite per m² och år för att föreningen ska kunna fortsätta på lång sikt. Detta är mycket med tanke på att snittkostnaden för bostadsrättsföreningar var 700 kr/m² och år under 2013.


Allt intressant om bostadsrättsförening

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om bostadsrättsföreningar men också en del kul och lustigt gällande en bostadsrättsförening.Meny - Bostadsrättsförening
Till förstasidan på www.bostadsrattsforening.seHögst upp på sidan om bostadsrättsföreningLängst ned på sidan om bostadsrättsförening
BildaOäktaFakta omNyheter