Fakta om bostadsrättsföreningar

Fakta om Bostadsrättsföreningar

I Sverige finns det officiellt över 30.000 bostadsrättsföreningar men nästan 1/3-del av dessa finns endast på pappret med syfte att bland annat kunna köpa hyresfastigheten om tillfälle ges. HSB är den organisations som har flest anknutna bostadsrättsföreningar (omkring 4000) följda av Riksbyggen med ungefär hälften (2000) bostadsrättsföreningar.

Den totala boarean för dessa bostadsrättsföreningar är över 70 miljoner m².

Sverige minsta bostadsrättsförening

De minsta bostadsrättsföreningarna i Sverige består av tre bostadsrättslägenheter. Det finns ganska många små föreningar och det finns vissa villaägare som byggt ett Attefallshus och en tvåfamiljsvilla på tomten och bildat en bostadsrättsförening.

Sverige största bostadsrättsförening

Den fyra största bostadsrättsföreningarna i Sverige är:

• Bostadsrättsföreningen Masthugget i Göteborg som har 1091 lägenheter
  • HSB Bostadsrättsförening Bosvedjan i Sundsvall som har 1033 lägenheter